Попередня Наступна

АРХІВ НОМЕРІВ

Том 9, №4' 2014г.

МЕДИЦИНСКАЯ ПСИХОЛОГИЯ

ЕФЕКТИВНІСТЬ МЕДИКО−ПСИХОЛОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ПІДЛІТКІВ ІЗ СОМАТОФОРМНОЮ ВЕГЕТАТИВНОЮ ДИСФУНКЦІЄЮ СЕРЦЕВО−СУДИННОЇ СИСТЕМИ НА ЕТАПІ СТАЦІОНАРНОГО ЛІКУВАННЯ

Н. Ю. ВЕНЬОВЦЕВА
Харківська медична академія післядипломної освіти
Дитяча клінічна лікарня № 6, Київ

Вивчено вплив медико−психологічного супроводу на психофізичний стан підлітків із соматоформною вегетативною дисфункцією серцево−судинної системи, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Проаналізовано соціальні фактори, особливості внутрішньої картини хвороби та якість життя підлітків. Виявлено, що на момент виписки у пацієнтів, які брали участь у психотерапевтичному процесі, показники психофізичного стану були кращими порівняно з тими, які мали підлітки, що проходили звичайний (медикаментозний) курс лікування. Це вказує на необхідність медико−психологічного супроводу підлітків, які перебувають на стаціонарному лікуванні, для швидшого та ефективнішого покращання їхнього соматичного і психологічного стану.

Ключові слова: медико−психологічний супровід, психотерапія, соматоформна вегетативна дисфункція, підлітки, психофізичний стан, соціальна підтримка, якість життя.



Завантажити в форматі PDF (196 KB)
Наверх