Попередня Наступна

АРХІВ НОМЕРІВ

Том 9, №4' 2014г.

НАРКОЛОГИЯ

ДІАГНОСТИКА КРОССТАТЕВИХ АКЦЕНТУАЦІЙ СТАТЕВОРОЛЬОВОЇ ПОВЕДІНКИ У ЖІНОК, ЗАЛЕЖНИХ ВІД АЛКОГОЛЮ, З РОЗЛАДАМИ СТАТЕВОРОЛЬОВОЇ ПОВЕДІНКИ НЕТРАНССЕКСУАЛЬНОГО ТИПУ

В. І. ПОНОМАРЬОВ, О. П. АРХІПЕНКО
Харьковский национальный университет имени В. Н. Каразина

У регіональних контингентах 30 здорових і 133 залежних від алкоголю жінок установлено частоти наявності осіб із нормативним (фемінінним) та порушеним (ненормативним за медичним критерієм) стереотипом статеворольової поведінки. У 66,17 % жінок із алкогольною залежністю визначено розлади статеворольової поведінки нетранссексуального типу, що виявлялися двома варіантами: непатологічним і патологічним. За Б. Є. Алексєєвим максимальні значення індекса кросстатевої поведінки, що дорівнює 1, були в адиктів із патологічно трансформованим стереотипом статеворольової поведінки, а такі, що дорівнюють 0,− в адиктів із непатологічним гіперрольовим стереотипом. Індекс кросстатевої поведінки, що дорівнює 1, відображає максимально виражену кросстатеву акцентуацію статеворольової поведінки, а такий, що дорівнює 0,− її відсутність.

Ключові слова: розлади статеворольової поведінки нетранссексуального типу, кросстатеві акцентуації статеворольової поведінки, жінки, залежність від алкоголю, методика Б. Є. Алексєєва.



Завантажити в форматі PDF (275 KB)
Наверх